Magento

Type platform: Open Source
Voor wie: middelgrote tot grote ondernemingen
Inclusief hosting: nee
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kenmerkend: Zeer professioneel en schaalbaar

Magento is een van de meest professionele platformen die er zijn. Hij heeft niet voor niks de bijnaam ‘the leader’ gekregen. Meer dan 260.000 webshops wereldwijd gebruiken het platform van Magento e-Commerce. Wil je een degelijk, professioneel en gebruiksvriendelijk platform? Dan is Magento perfect voor jou. Met Magento 2 heb je niet een opvolger van Magento 1, het is zelfs een compleet nieuw platform met zoveel aanpassingen, waardoor Magento 1 in het niet valt. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat kun je nou precies verwachten van Magento 2, ook in vergelijking met Magento 1:

  • De laadtijd is veel sneller geworden.
  • Het installeren van extensies gaat veel sneller en gemakkelijker.
  • Daarnaast is Magento 2 veel beter in de support van SEO.
  • De checkout is zodanig verbeterd dat de klanten veel gemakkelijker kunnen afrekenen. Een betere ervaring in de checkout resulteert in tevreden klanten die daardoor ook eerder geneigd zijn om terug te komen.
  • Daarnaast heeft Magento 2 veel meer verbeteringen aangebracht in de veiligheid van je website. Daardoor is jouw site nu nog beter beveiligd tegen invloeden van buitenaf en zijn ook jouw klanten beter beschermd.
  • De updates gaan sneller en gemakkelijker dan bij Magento 1 het geval was.

Dan heb je natuurlijk 2 opties als je voor Magento 2 kiest.

Magento Commerce:
Dit is een betaalde versie met meer functionaliteiten en extensies. Voorheen ging Magento Commerce onder de naam Magento Enterprise Edition (EE), of Magento Cloud Edition (CE). Deze zijn nu samengevoegd tot Magento Commerce. Magento Commerce is met name geschikt wanneer je veel commerce functionaliteiten nodig hebt en een middelgrote tot grote onderneming hebt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bouwen met Magento 2. Je kunt deze helemaal aanpassen naar jouw wensen en smaak door de enorme hoeveelheid extensies. Magento is zeer populair vanwege zijn schaalbaarheid. Groeit jouw bedrijf, dan groeit jouw webshop zonder problemen met je mee.

Magento Open Source:
Voorheen werd deze Magento Community genoemd en is de gratis versie. Nou is het niet zo dat Open Source voor gratis staat, want ook al is het platform gratis, men doelt op de vrij te gebruiken code. Deze code kun je zelf ook aanpassen. Is het platform niet een Open Source platform, dan kun je niks veranderen aan de code. Wat zo ideaal is aan Open Source, is dat je er echt nog alles mee kunt doen. Start je jouw bedrijf en verwacht je te gaan groeien, dan kun je jouw website heel gemakkelijk mee laten groeien en uitbouwen. Voor de MKB ondernemingen kun je het prima af met Magento Open Source.
Wel is het zo dat je Magento op een degelijke hosting moet laten draaien. Ook hierin kunnen wij jou adviseren.

Zeer grote partijen draaien op Magento.
Voorbeelden hiervan zijn:
Canon, Ikea, AirFrance KLM, Coca Cola, Xerox.